Важно: Главната цъфтяща алергизираща група ще продължат да бъдат житните треви.

Характерно за периода:
Продължава цъфтежът на липите и някои алергизиращи плевелни видове. 

Важно: Основният причинител на алергични оплаквания продължава да бъде поленът на житните треви.

 

  • За София
    Декоративните храсти в парковете прецъфтяха, но продължават да цъфтят ароматните дървета айлант и липа. Над София има алергизиращ поленов фон от цъфтящите в града житни треви, от тези около града и от тревите на Витоша. От останалите дразнещи тревисти видове продължава цъфтежът на: коприва, живовляк, киселец. 

  • За Южна България:
    Основните  причинители на алергии продължават да бъдат цъфтящите   житни треви и поленът на тревисти видове като коприва, париетария, живовляк.
  • За планините:
    В планините цъфтят много билки и горски цветя, но техният прашец не предизвиква алергични оплаквания.  Основен причинител на алергични проблеми е поленът на житните треви.

 

Не забравяйте:

Множество клинични изследвания доказват успешното приложение на комплексния хомеопатичен препарат Ринитал в борбата със сенната хрема. В него Немският хомеопатичен съюз е комбинирал 3 добре подбрани съставки, които ефективно повлияват всички неприятни симптоми на сезонния алергичен ринит. Лекарството възстановява нарушения баланс на имунната система и намалява чувствителността на организма към алергена. Това води до постепенно разреждане на алергичните прояви.