Характерно за периода: Основен причинител на алергични оплаквания отново ще бъде амброзията и до известна степен и пелинът.

Важно: 

 

Поленовият сезон при алергизиращите плевелни видове за 2017 г. е все още интензивен.

 

  • За София
    Почти не се улавя полен от житни треви. Причината е в горещото и сухо време, довело до по-ранното им изсъхване. За сметка на това топлолюбивите и сухоустойчиви растения се развиват бурно. Отчетените поленови зърна от плевелни и разнотревни видове в София през втората половина на септември са били 10 пъти повече от броя поленови зърна от житни треви. В групата на разнотревните растения повече от 60%  от отчетените поленови зърна са от вида амброзия.     

  • За Южна България:

    По-голямата част от алергизиращите видове прецъфтяват.

  • За планините:
    Цъфтятнякои късно-летни билки и планински растения, които не предизвикват алергични оплаквания.

 

Не забравяйте:

Множество клинични изследвания доказват успешното приложение на комплексния хомеопатичен препарат Ринитал в борбата със сенната хрема. В него Немският хомеопатичен съюз е комбинирал 3 добре подбрани съставки, които ефективно повлияват всички неприятни симптоми на сезонния алергичен ринит. Лекарството възстановява нарушения баланс на имунната система и намалява чувствителността на организма към алергена. Това води до постепенно разреждане на алергичните прояви.