Хомеопатичното лечение на сенната хрема
Хомеопатичното лечение на сенната хрема е щадящо организма, въздейства ефективно и трайно. Може да се използва успешно и като профилактика срещу алергията, и като лечение в острата фаза на заболяването.

Хомеопатичният метод на лечение действа на принципа „подобното се лекува с подобно” – използват се такива препарати, които биха предизвикали у здравия човек симптоми, подобни на симптомите на болестта.

Хомеопатията приема, че симптомите на заболяването са израз на защитата на организма срещу болестта и ако просто се потискат медикаментозно, това само временно облекчава състоянието на болния, но не води до излекуването му. Хомеопатичното лечение стимулира самооздравителни сили на организма.

В рамките на своята дейност Самуел Ханеман, основателят на хомеопатията, е открил множество хомеопатични средства. От тогава насам спектърът на хомеопатичните лекарства се е разширил значително, така че днес разполагаме с изобилие от хомеопатични препарати. Изходните вещества могат да бъдат от растителен, животински или минерален произход.

Хомеопатията се отличава от билколечението не само по различния си начин на действие, но и по специалното разреждане на препаратите.

Лекарствата се подбират индивидуално според цялостните физически и психически особености на пациента и обусловените от заболяването оплаквания. За едно и също заболяване при различните пациенти съобразно техните индивидуални особености могат да влязат в употреба различни лекарства.

Целта на лечението на алергичната хрема с хомеопатични средства е дългосрочно да се поддържа нормалната функция на лигавиците, като с времето настъпва саморегулация на организма - оплакванията и алергичните пристъпи намаляват, крайната цел е окончателното им прекратяване.

Съществуват и комплексни хомеопатични препарати с антиалергичен ефект, тествани според изискванията на съвременната научна медицина. Доказано успешна е терапията с Ринитал - комбинация от три хомеопатични средства, които отлично се допълват в лечението на сенната хрема и целогодишния алергичен ринит. Ринитал редуцира увеличеното отделяне на секрети. Облекчават се сърбежа, смъденето, паренето и сухотата на носната лигавица, намалява се честотата на кихането и се отстранява чувството за запушен нос. Той облекчава и алергично обусловеното дразнене на очите, като зачервяване и оток, както и сълзене и парене.

Съвет за употреба!

Като хомеопатична регулираща терапия, Ринитал е добре да се приема превантивно - при липса на алергични симптоми, още преди същинската поява на полените. Така се активират самооздравителните сили на организма и при поява на полените острите оплаквания са значително по-слаби. Употребата на Ринитал може дългосрочно да поддържа нормалната функция на лигавиците и позитивно да пренастрои организма.